Tung nerding i 90 år

30/12/20213 Minutes

I 2022 markerer SMED at vi er et selskap som har vært her i 90 år. Hvordan har vi klart å være her og å være relevante så lenge?

Det enkle svaret er at vi har eksistert så lenge. I disse 90 årene har vi bygget stein på stein og hele tiden jobbet for å utvikle oss og bli bedre.

Vi har stor respekt for de som har gått foran. Vår far og bestefar har sammen med de som har jobbet her gjennom tidene lagt ned mye innsats, og det er givende å få lov til å videreutvikle det de startet. I tillegg er det forpliktende å tenke at det skal være en arv for de som kommer etter oss.

Vi har fantastiske medarbeidere som jobber hardt og som velger å bli hos oss, som driver med en veldig variert produksjon. Det er ikke alltid enkelt å jobbe på tvers av bransjer og kompetanseområder – men våre folk er lette på foten. Det er unikt.

Stor tålmodighet hos partnere og familier er også litt av nøkkelen til suksess. Våre folk må ganske ofte ta et ekstra tak for å levere, og det krever en fleksibel hjemmebane. Det er vi svært takknemlige for.

Gjennom 90 år kan vi slå fast at vi er heldige med stedet vi holder til. Grunnlaget for vår drift er at det i Stavanger er hermetikk, olje, shipping, landbruk og mange nye spennende næringer.

Det er et veldig godt industrimiljø i vår region som heier hverandre frem. Når våre konkurrenter lykkes er det godt for oss også. Vi tjener på andres suksess, vi får bedre tilgang til fagfolk og nye markeder.

Politikerne vår region har også bidratt, de har lagt til rette og levert rammebetingelser som har gjort at vi kan jobbe med det vi kan best.

Vi markerer 90 år som selskap fordi vi ikke har gitt opp. Vi har hele tiden lett etter muligheter og når vi har funnet dem har vi tatt mulighetene. Det sitter i ryggraden hos oss.

I tillegg har vi klart å takle kriser, selv om det har vært hardt noen ganger. Men i vanskelige tider har vi klart å tenke på hva vi kan gjøre og få til når det butter.

Et annet viktig poeng er at vi tenker som gründere. Vi er sultne og fremoverlente på teknologi, utvikling, materialer og hva vi kan klare med våre maskiner og våre folk. Du kan si at vi har nerdet i 90 år.

Vi har fått muligheter som vi bruker til å skape verdier og å bygge videre på kompetansen som sitter i veggene her. I vår alder, hele 90 år, velger vi å satse på unge talenter som vil utvikle seg selv her hos oss. Vi har alltid sett fremover og sammen med våre ungdommer er vi klare for fremtiden.